VACATURE (geplaatst 06-04-2022)

Ben jij iemand met een passie voor export en regel jij hierbij graag alles van A tot Z? Vind jij je uitdaging in productplanning? Dan bieden wij een mooie combinatie en zijn wij op zoek naar jou als onze Export Specialist!

EXPORT SPECIALIST 

(40 uur, 32 uur is bespreekbaar)

Salud Foodgroup Europe is producent en distributeur van topkwaliteit avocado producten, appetizers, tropisch fruit en tortilla’s. Vanuit ons hoofdkantoor in Oosterhout bedienen wij onze klanten in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië.
Salud Foodgroup groeit en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega die ervaring heeft met het plannen van een productgroep en het toezicht houden op en verwerken van de documentatie-vereisten. 

Wat ga je doen?
Als Export Specialist heb je een verantwoordelijke en zelfstandige positie binnen het bedrijf. Je werkt in een fijn team van 3 Supply Chain Planners en 1 Supply Chain Coordinator. Je bent verantwoordelijk voor het correct afhandelen en coördineren van de export zendingen via zee-, lucht- of wegtransport en verzorgt hierbij de benodigde documenten. Je hebt nauw contact met vervoerders en onderhandelt over de transporttarieven. Verder verzorg je de gehele planning en het orderproces van één of meerdere productgroep(en) binnen ons assortiment. Je bent aanspreekpunt voor onze leveranciers en doet het voorraadbeheer voor alle artikelen binnen jouw productgroep. Alle administratieve verwerkingen doe je in onze ERP systeem Unit4 (Whole Sale Agresso). Je legt verantwoording af aan de Supply Chain Manager.

Kerntaken
De algemene kerntaken zijn:

  • Verzorgen van alle relevante exportdocumenten zoals o.a. vervoersdocumenten voor zee-, lucht- en wegtransport (binnen en buiten Europa), facturen, paklijsten en certificaten, BL’s / AWB’s etc.
  • Aanvragen van douanedocumenten voor exportzendingen zoals EUR 1, CVO, ATR, etc.
  • Verzorgen veterinaire en zuivel certificaten via NVWA
  • Uitzoeken welke wettelijke (export)documenten vereist zijn bij levering naar nieuwe exportlanden, eventueel met behulp van externe organisatie als EVO Fenedex
  • Planning van één of meerdere productgroepen
  • Controle en bewaking van lopende leveringen/orders en administratieve verwerking in UNIT4
  • Opvragen en onderhandelen van transporttarieven voor zee, lucht en of wegtransport
  • Vervanging van collega’s van de afdeling Supply Chain tijdens afwezigheid

Wie ben jij?
Je bent in het bezit van een MBO+/HBO diploma. Daarnaast heb je een Logistieke/Supply Chain achtergrond met enkele jaren ervaring in een gelijkwaardige job, liefst in de Food-sector. Je kunt met een ERP-systeem werken, bij voorkeur met UNIT4. Je Nederlands en Engels zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling. Onze nieuwe collega is georganiseerd, proactief, stressbestendig, communicatief, kan zelfstandig werken en heeft een hands-on mentaliteit

We zoeken iemand voor de lange termijn. Er heerst een prettige sfeer op kantoor en wij investeren graag in onze medewerkers. Je wordt goed ingewerkt en er zijn uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Het salaris is marktconform (afhankelijk van niveau en ervaring). Wij bieden je een verantwoordelijke en boeiende functie bij een succesvolle internationale organisatie met (h)eerlijke producten en fijne collega’s.

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie, stuur dan een email naar:

Jacqueline van Bommel (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.